Koordirectie

Mijn oorspronkelijke bekwaamheid als koordirigente ligt op bijvakniveau. Ik volgde directielessen bij Rob Vermeulen op de HKA Arnhem en ben daarna blijven leren van de koren zelf.
Ik kan amateurkoren dirigeren van gemiddeld niveau. De uitdaging ligt in het ontlokken van de eigen samenklank aan soms heel diverse muzikale kwaliteiten en wensen, en in het creëren van een aansprekend programma, mede afhankelijk van wat de koor-organisatie aankan.

In Nijmegen leidde ik de amateurkoren Goed gestemd, Good Company, kleinkoor Het Stembureau en Bianca Castafiore. Daarmee deed ik de projecten ‘Natuurlijk Bianca‘ (in en rond een bos-kapel), en ‘Bianca gaat plat‘, een programma in dialecten en streektalen.
In Zetten sloot ik 3-en half jaar Together af met het concert ‘Wondere Wereld‘, met poëzie en heel fraaie beeldprojectie erbij. In Mook en Malden leidde ik ruim 10 jaar het eveneens gemengd koor Chantemble, ontstaan vanuit de bezieling van de film ‘As it is in heaven’. We organiseerden negen  geslaagde uitwisselingen met andere koren uit de regio, en we gaven drie uitvoeringen. Toen de stuurgroep te klein werd ben ik helaas moeten stoppen. Ik ging verder met drie andere koren, met het Vriendenkoor Belando zo ’n 6 jaar. Met Vrouwenkoor ‘de Cantantes’ uit Mook 1 jaar en met ‘het Groesbeeks Gemengd Koor’ heb ik zelfs maar twee maanden gewerkt, tot onverwacht de Coronacrisis zich aandiende half maart ’20.

Sindsdien heb ik wel drie keer Bostuin-Zang kunnen laten doorgaan.

Ook werk ik een nieuw plan uit om (delen uit) het programma NATUUR je LIEF in Juni of Sept ’22 op een paar locaties uit te kunnen voeren.