Koordirectie

Mijn oorspronkelijke bekwaamheid als koordirigente ligt op bijvakniveau. Ik volgde directielessen bij Rob Vermeulen op de HKA Arnhem en ben daarna blijven leren van de koren zelf.
Ik kan amateurkoren dirigeren van gemiddeld niveau. De uitdaging ligt in het ontlokken van de eigen samenklank aan soms heel diverse muzikale kwaliteiten en wensen, en in het creƫren van een aansprekend programma, mede afhankelijk van wat de koor-organisatie aankan.

In Nijmegen leidde ik de amateurkoren Goed gestemd, Good Company, kleinkoor Het Stembureau en met Bianca Castafiore deed ik er de projecten ‘Natuurlijk Bianca’ (in en rond een boskapel), en ‘Bianca gaat plat’, een programma in dialecten en streektalen. In Zetten sloot ik met Together af met het concert ‘Wondere Wereld’, met fraaie beeldprojectie erbij. In Mook en Malden leidde ik ruim 10 jaar het gemengd koor Chantemble, ontstaan vanuit de bezieling van de prachtige film ‘As it is in heaven’. Daarmee was er negen keer een openbare uitwisseling met andere koren uit de regio, waarvan vier in december, en we gaven drie echte uitvoeringen. Toen de stuurgroep onderbezet raakte ben ik helaas moeten stoppen. Verder leid ik inmiddels ruim 5 jaar het Vriendenkoor Belando, en een nieuwe klank komt nu van het Vrouwenkoor ‘de Cantantes’ uit Mook: verrassend fris -en warm tegelijk.

Ook startte ik onlangs met ‘het Groesbeeks Gemengd Koor’, dat zich opmaakt voor het Project: ‘Natuur je Lief’. Dit gaan we op locaties uitvoeren, die bij uitstek een respectvoller omgang met de natuur voorstaan.